Oplossingen van Mobilize om ecologische transitie te vereenvoudigen

Oplossingen voor energieopslag op basis van batterijen uit elektrische voertuigen om het gebruik van hernieuwbare energie te bevorderen. “Door de toename van het aanbod van elektrische en plug-in hybridevoertuigen is de mobiliteitsmarkt voortaan nauw verbonden met die van de energie. Dankzij een zeer uitgebreid geïntegreerd aanbod biedt Mobilize concrete oplossingen voor klanten en draagt het bij tot de nuluitstoot van Renault Group”, zegt Clotilde Delbos, algemeen directeur van Mobilize.

Met het ‘batterijcertificaat’ lanceert Mobilize een app waarmee eigenaren van geëlektrificeerde Renault- en Dacia-voertuigen rechtstreeks via hun smartphone en het internet een certificaat kunnen uitgeven over de resterende energiecapaciteit van hun batterij.

Dit certificaat biedt meerdere voordelen:

  • De restwaarde en de transactieprijs van gebruikte elektrische voertuigen te verhogen
  • De verkoop van gebruikte elektrische voertuigen versnellen door de koper comfort te geven over de batterijcapaciteit

De app is rechtstreeks beschikbaar op MY Renault voor particuliere klanten en in het aanbod EASY CONNECT for Fleet voor bedrijven en zal beschikbaar zijn op MY Dacia voor de klanten van de Dacia Spring.

De gegevens voor het certificaat komen uit het Battery Management System (BMS) van de batterijen of worden buiten het voertuig berekend op basis van de rij- en laadgegevens. Dit maakt het mogelijk om de gezondheidstoestand van de batterij (SOH of State Of Health) nauwkeurig vast te stellen, ofwel de verhouding tussen de huidige batterijcapaciteit en de initiële batterijcapaciteit, uitgedrukt als een percentage. Bij een 40 kWh batterij bijvoorbeeld, betekent dit dat als de resterende capaciteit 37,6 kWh bedraagt dit een SOH van 94% geeft.

Het certificaat is beschikbaar voor de Renault Zoe E-Tech electric, Kangoo E-Tech electric 33 kWh en Twingo E-Tech electric. De dienst zal worden uitgebreid naar de toekomstige elektrische en plug-inhybridemodellen van Renault en de elektrische modellen van Dacia.

Mobilize Charge Pass: toegang tot meer dan 260.000 laadpunten in Europa

Om de elektrische mobiliteit te bevorderen, lanceert Mobilize de Mobilize Charge Pass: een dienst om elektrische voertuigen onderweg op te laden.

Dankzij de Mobilize Smart Charge-app kunnen eigenaren van een elektrische Renault de kosten voor het thuis laden optimaliseren en hun ecologische voetafdruk verkleinen dankzij een intelligente programmering van het laadproces.

De app stuurt het laden van het voertuig aan, rekening houdend met pieken in elektriciteitsproductie en -verbruik. De app beëindigt het laadproces als het energieverbruik op het net toeneemt en hervat het laadproces wanneer er opnieuw een overschot van beschikbare energie op het elektriciteitsnet is. Dat maakt het indirect mogelijk om meer hernieuwbare energie te integreren en het elektriciteitsnet in evenwicht te houden.

Mobilize Smart Charge berekent het optimale laadprogramma, rekening houdend met de capaciteit van het elektriciteitsnet, de beschikbaarheid van hernieuwbare energie, de elektriciteitsprijzen en uiteraard de laadvoorkeuren van de gebruiker (gewenst laadniveau, vertrekuur). De spelers op de energiemarkt stellen deze flexibiliteit erg op prijs. Zo kunnen gebruikers besparen op hun elektriciteitskosten en zelfs vergoed worden voor hun flexibiliteit.