ParkBee haalt €30 miljoen groeifinanciering op

Koolen Industries, het snelgroeiende technologiefonds onder leiding van ondernemer Kees Koolen, investeert samen met een aantal andere vooraanstaande tech-ondernemers en investeerders alsook bestaande aandeelhouders, een bedrag van €30 miljoen in het toonaangevende technologieplatform voor off-street parking ParkBee.

Daarmee is ParkBee - sinds 5 jaar actief op de parkeermarkt - in staat om de geplande verdere expansie in Europa te realiseren. De versterking van het aandelenkapitaal van ParkBee zorgt er onder andere voor dat de onderneming kan uitbreiden naar Frankrijk en Ierland. Momenteel is ParkBee actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België.

Dankzij het ‘slimme’ online platform van ParkBee worden ongebruikte parkeervoorzieningen bij kantoren, hotels, appartementencomplexen en andere openbare garages optimaal benut. Het digitaal ontsluiten van de leegstaande parkeerplekken is gunstig voor de mobiliteit, het draagt bij aan een betere exploitatie van de parkeergarages en het beslag op de publieke parkeerruimte neemt af.

In de landen waar ParkBee actief is maken miljoenen automobilisten gebruik van het platform, zijn er meer dan 450 parkeerlocaties aangesloten en met talloze parkeer- en mobiliteitsapps en parkeeraanbieders zijn samenwerkingsverbanden aangegaan.