Pensioenfonds plaatst AED’s door heel Nederland

Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) en CardiAid Benelux slaan de handen ineen. De samenwerking betreft het ophangen van 40 AED’s die beheerd worden door de MN Dutch Real Estate (MN DRE) namens PMT. Hiermee wordt de overlevingskans bij een hartstilstand verder verbeterd. Een missie waarvoor de Hartstichting zich al jaren inzet, onder andere met vastgoedpartijen.

Met deze samenwerking maakt PMT de eigen vastgoedobjecten hartveiliger door een AED op locatie, voor zowel bewoners als omwonenden. De AED’s zijn dag en nacht bereikbaar en aangemeld bij HartslagNu, het landelijk oproepsysteem voor AED’s en burgerhulpverleners.

De eerste van in totaal 40 AED’s werd geplaatst in het appartementengebouw Hart van Anna aan de Minckelersstraat in Hilversum.

Beheer en opvolging
Thomas Balm, managing director van CardiAid Benelux, licht deze samenwerking nader toe: “We merken dat steeds meer vastgoedbedrijven zich bij ons aansluiten en hierdoor meewerken aan een hartveilige vastgoedsector. Zo ook PMT. Vanaf de meterkast verzorgen wij tot aan de gevel de technische installaties voor de buitenkasten. Hierdoor wordt de klant volledig ontzorgd op het gebied van beheer. Zo kunnen wij vastgoedpartijen volledig ondersteunen in het verzorgen van hartveiligheid van wijken, aansluitend op de doelen die de Hartstichting nastreeft. Het beheer van de AED’s is een uitdaging maar daar heeft CardiAid de perfecte technologische oplossing voor zodat vastgoedbeheerders buiten de loop worden gehouden voor de opvolging van inzetmeldingen.”

40 AED’s
De 40 AED’s zijn verspreid over vastgoedobjecten van MN DRE door heel Nederland. “Met de aanschaf van deze AED’s willen we bijdragen aan een veilige en gezonde leefomgeving. Niet alleen van onze huurders, maar ook de omwonenden”, vertelt Jorg de Jonge, technisch manager bij MN DRE. “We zijn blij dat wij dankzij deze samenwerking kunnen helpen bij het verdichten van het Nederlandse AED-netwerk en zo bijdragen aan de missie Vastgoed Hartveilig van de Hartstichting.”