Peugeot 108 stoot Tesla Model 3 van de troon

Vorig jaar was het nog het populairste model, maar dit jaar wordt de Tesla Model 3 van de troon gestoten door de Peugeot 108. De Tesla Model 3 verdwijnt uit de top 5 populairste modellen onder leaserijders. Dit blijkt uit een analyse van eigen data van Athlon Nederland. De Peugeot 108 stijgt zeven plekken sinds vorig jaar en neemt hiermee de eerste plek in van het elektrische model. Tesla Model 3 blijft nog steeds één van de meest geliefde modellen en staat op de vijfde plek in de top 10 van meest gereden elektrische auto’s.

De top 5 van meest gereden leaseauto’s laat een mix zien van elektrische -en reguliere modellen. Zo is de Peugeot 108 flink gestegen in de lijst van populairste modellen, en maakte de hybride Kia Niro plaats voor de reguliere Kia Picanto. De elektrische Skoda Enyaq iV verovert als nieuwkomer de derde plek. De Volkswagen Polo blijft op de vierde plek staan. De Skoda Octavia Combi treedt dit jaar voor het eerst toe in de top 5. Niels van den Hoogen, commercieel directeur bij Athlon Nederland: “Net als voorgaande jaren blijft de populariteit van elektrische modellen toenemen. Er zijn steeds meer, en goedkopere, elektrische modellen op de markt. Ook stimuleert de overheid met de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) elektrisch rijden. Hierdoor zie je dat steeds meer mensen niet alleen zakelijk, maar ook privé een elektrische auto leasen.”

Top 5 populaire elektrische modellen verwelkomt nieuwkomers 
Het lijstje met populaire elektrische modellen kent dit jaar veel nieuwkomers. De eerste plek wordt dit jaar door een nieuwkomer verovert: de Skoda Enyaq iV is de meest gereden elektrische auto in 2021. Van den Hoogen: “De top 5 populaire elektrische modellen ziet er anders uit dan vorig jaar. Dat kan te maken hebben met de chiptekorten die door de coronacrisis zijn ontstaan, waardoor verscheidene merken kampten met leveringsproblemen.”

Volkswagen blijft populairste merk, gevolgd door Skoda
Dit jaar blijft Volkswagen het populairste merk, toch zat Skoda het merk op de hielen. Skoda steeg twee plekken in de lijst, en stootte daarmee Peugeot van de tweede plek. De toename in populariteit van Skoda valt toe te wijzen aan de Skoda Enyaq iV. Het model dat dit jaar op de markt verscheen is meteen favoriet onder zakelijke leaserijders. Van den Hoogen: ”De interesse in de Skoda Enyaq iV bewijst dat de ogen nog altijd gericht zijn op nieuwe elektrische modellen. Leaserijders blijven op zoek naar de modellen die het meest passen bij hun situatie.”

Mercedes-Benz blijft favoriet onder grijze kentekens
De Mercedes-Benz Vito GB is ook dit jaar weer het populairste model onder de grijze kentekens. Daarmee is Mercedes-Benz, net als vorig jaar, het meest gereden merk. Opel stijgt twee plekken in de lijst door de toenemende populariteit van de Opel Combo en de Opel Vivaro GB. Renault behoudt dit jaar haar tweede plek door het succes van de Renault Traffic GB en de Renault Kangoo.