Profile luidt nieuwe periode in

De merkonafhankelijke automotive holding Profile International blikt terug op 30 jaar succes en maakt plannen voor de toekomst. De banden- en onderhoudsformule heeft een sterke positie opgebouwd. Met nieuwe vestigingen, directiewissel en focus op mobiliteitstrends wordt een nieuwe periode ingeluid.

Sinds 1989 bestaat Profile uit zelfstandige ondernemers die persoonlijk betrokken zijn bij hun klanten. De organisatie is begonnen met bandenservice en is inmiddels allround specialist in banden en auto-onderhoud voor particuliere en zakelijke rijders. Verder is Profile Truck marktleider in truckbanden en bedient dit team vele grote en kleine zakelijke truckvloten en trucks voor Defensie. Met 159 vestigingen in Nederland en 65 vestigingen in België staat Profile sterk in de automotive markt. En de groei zet door. Vanaf deze zomer zijn klanten ook welkom bij extra vestigingen in de Belgische plaatsen Laarne, Steenokkerzeel, Verviers en Eupen en in de Nederlandse plaatsen Naarden en Den Haag.

De directie wordt gevoerd door Dirk Lambrechts die wordt bijgestaan door het managementteam. Matthijs Verhaar, voormalig Directeur Business, verlaat Profile op korte termijn en er zal een Commercieel Directeur worden aangesteld. De aangesloten ondernemers in België en Nederland zijn zelfstandig en worden door de ondersteunende nationale formulekantoren in Antwerpen en Veenendaal voorzien van inkoop, ICT, trainingen, marketing en landelijke sales. Doel is om het aantal vestigingen stabiel te laten groeien.

Mobiliteit verandert. Profile is nieuwsgierig naar de toekomst en definieert een aantal trends zoals de opkomst van de deeleconomie, rol van thuiswerken op mobiliteitsbehoefte, elektrificatie van auto’s en de kansen voor connected cars. Daarnaast raakt duurzaamheid als algemeen thema alle facetten van de business. Profile wil flexibel op deze verandering inspelen door met beide benen op de grond te staan en klanten mee te nemen in deze veranderingen. Zo is de organisatie klaar voor de komende jaren en nodigt het franchiseconcept garagehouders uit voor een vrijblijvend kennismakingsbezoek om aansluiting bij Profile te verkennen.