Qooder 75% lager leasetarief en bijtelling dan kleine auto

Je mag de 4-wiel Qooder rijden met je autorijbewijs. Er zijn enkele spelregels – examendatum, helmplicht – maar Qooder-rijden geeft je veel speling als je niet in het OV wilt en je de auto te lastig vindt vanwege files. Dat zijn begrijpelijke redenen om een Qooder zakelijk in te zetten. Zo’n zakelijke Qooder is qua leasebedrag én fiscale bijtelling goedkoper dan een tweede auto. Nóg een verschil: met de Qooder rijd je tussen de file door en met een tweede auto sta je alsnog in de file. De Qooder leasen kan tot 75% goedkoper zijn.

De auto van de zaak is vaak een secundaire arbeidsvoorwaarde. Zijn er ook regels voor een ‘motorscooter van de zaak’? Hoe zit dat met de ‘Qooder (‘Koeder’) van de zaak’? Is dat financieel aantrekkelijk?

Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland: “Bij lease van een Qooder krijg je - vergeleken met leasen van een (kleine) auto - als ondernemer direct 4 grote voordelen. Bij het afsluiten heb je BTW-aftrek. Dan trek je met de Qooder vervolgens 28% van de nettoprijs van het belastbaar inkomen af (KIA-regeling). Daarnaast is er een superlage bijtelling voor de privékilometers – zonder registratie! - en last but not least zijn aanschaf van helm, kleding, navigatiesysteem en accessoires aftrekbaar. Zo bespaar je direct al duizenden euro’s tegenover de auto van de zaak. De leaseprijs kan al beginnen op enkele euro’s per dag.”