SHARE NOW lanceert twee deelauto-hubs in Rotterdam

SHARE NOW lanceert twee hubs voor haar elektrische deelauto’s in Rotterdam. Hiermee breidt de Europese marktleider op het gebied van free-floating autodelen voor het eerst uit buiten Amsterdam, waar al 350 volledig elektrische Fiat 500e’s, BMW i3’s en smart EQ fortwo‘s per minuut, per uur of per dag te huur zijn.

De 98.000 gebruikers kunnen nu een rit starten, beëindigen of een tussenstop maken bij Parkeergarage Schouwburgplein 2 en APCOA Parking Westblaak in Rotterdam. Zo mag een deelauto uit Amsterdam in één van de Rotterdamse hubs worden achtergelaten en kunnen de voertuigen uit de hubs gebruikt worden voor ritten in omgeving Rotterdam of zelfs naar een bestemming in het buitenland. Vanaf de twee hubs kunnen gebruikers de deelauto‘s eveneens per minuut, uur of dag huren en een auto vooraf reserveren. Beide hubs bieden vijf parkeerplaatsen met laadpalen aan.

Expansie naar havenstad een mijlpaal
De uitbreiding naar Rotterdam is een mijlpaal volgens Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland: “Wij werken continu aan het verbeteren van onze service om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden. Met de opening van de twee nieuwe hubs kunnen onze bestaande gebruikers kennismaken met Rotterdam, maar  laten we de inwoners van deze stad ook kennismaken met SHARE NOW.“

“Wij geloven heilig in meer delen en minder bezitten, zodat we onze steden leefbaarder en future-proof kunnen maken. De overgang naar duurzame mobiliteit krijgen we alleen voor elkaar als mobiliteitsaanbieders, gemeenten en steden samenwerken. Daarom zijn we zo blij met deze samenwerking met de gemeente Rotterdam en met APCOA PARKING”, aldus Bosman.

Onderdeel van pilot gemeente Rotterdam
De hub in de Parkeergarage Schouwburgplein 2 (naast Rotterdam Centraal Station) is onderdeel van een pilot van de gemeente Rotterdam die op 1 september van start gaat. Twintig parkeerplekken mogen gebruikt worden door verschillende aanbieders van deelauto’s.

Judith Bokhove, Wethouder Mobiliteit, Jeugd(hulp) en Taal van Gemeente Rotterdam, vertelt: “Voor een korte reis door de stad zijn er deelfietsen en deelscooters. Of je stapt in het openbaar vervoer. Voor langere ritten en reizen tussen steden kun je kiezen voor het openbaar vervoer of vanaf nu voor deze elektrische deelauto’s. Zo kom je overal waar je moet zijn, en betaal je alleen wanneer je reist.”

APCOA Parking Westblaak
Met de hub in APCOA Parking Westblaak start SHARE NOW een samenwerking met APCOA PARKING, waarbij wordt toegewerkt naar een tal van hubs op strategische locaties in de Randstad. Daarbij haakt SHARE NOW aan op het URBAN HUBS label van APCOA PARKING.

"De digitale en on-demand economie, met name op het gebied van mobiliteit en logistiek, heeft behoefte aan een slimme en flexibele infrastructuur“, vertelt Dick de Pater, Sales Director bij APCOA Nederland. "APCOA PARKING streeft naar een geïntegreerd ecosysteem van slimme steden en mobiliteitsdiensten, maar ook vermindering van de CO2-uitstoot. Daarom zoeken we voor onze URBAN HUBS strategische partners met dezelfde visie om mee samen te werken. Wij zijn dan ook erg blij met een ambitieuze en toonaangevende aanbieder als SHARE NOW”, aldus De Pater.