SHARE NOW voegt elektrische Fiat 500e toe aan Amsterdamse vloot

SHARE NOW blijft haar vloot in Amsterdam optimaliseren. De autodeeldienst plaatst 60 elektrische Fiats 500 in de stad, die daarmee 20 procent van de gehele vloot uitmaken. Hiermee breidt zij voor het eerst uit met een elektrisch automodel dat niet onder de BMW Group of Daimler AG valt.

Samen met de 100 elektrische BMW i3’s, die eerder aan de vloot werden toegevoegd, werkt het bedrijf aan een volledige vernieuwing en uitbreiding van de Amsterdamse vloot. Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland: "We bekijken continu hoe we onze 96.000 gebruikers een betere dienst kunnen aanbieden. Met de introductie van de Fiat 500e vergroten we het aanbod voor onze klanten en maken we onze vloot nog aantrekkelijker. Deze deelauto is met een actieradius tot wel 330 kilometer namelijk heel geschikt voor lange afstanden, zelfs naar het buitenland. Samen met onze BMW i3 en onze vertrouwde smart is nu er voor alle gebruikers en gebruiksdoeleinden een geschikte deelauto. Bovendien is de Fiat 500e, net als de BMW i3, uitgerust met een moderne snellaadtechnologie en dus veel sneller weer gereed voor gebruik. Daardoor zal de beschikbaarheid aanzienlijk toenemen.” 

De levering van de 60 nieuwe deelauto’s wordt verzorgd door Leasys, een dochteronderneming van FCA Bank en een merk van autoconcern Stellantis. Erik Kloks, Sales & Marketing Manager van Leasys: “De compleet nieuwe elektrische Fiat 500 is de ideale auto voor binnen en buiten de stad. De 500e is niet alleen duurzaam, maar ook praktisch in gebruik – kunt er zelfs met z’n vieren in plaatsnemen. Extra handig is dat je maar één keer je smartphone hoeft te koppelen, daarna maakt de auto direct en draadloos verbinding met je telefoon. Opvallend is dat de Fiat 500e zowel bij de privékoper als de zakelijke rijder goed in de smaak valt. Dat SHARE NOW deze nu via Leasys 60 opneemt in de vloot als eerste elektrische niet-BMW of Daimler model, bevestigt niet alleen de populariteit, maar ook de kwaliteit van het model.”