Smart joint venture richt smart Europe GmbH op

Na de oprichting van de joint venture tussen Geely Holding Group (Geely Holding) en Mercedes-Benz AG (Mercedes-Benz) eind 2019 als ‘smart Automobile Co.’ in Hangzhou Bay, Ningbo, China, volgt nu de oprichting van ‘smart Europe GmbH’ als 100% dochter van de joint venture voor verkoop, marketing en aftersales op de Europese markt.

Met de joint venture tussen Mercedes-Benz en Geely Holding schrijft het merk smart, een wereldwijde pionier in stedelijke mobiliteit, het volgende hoofdstuk in zijn geschiedenis. Een nieuwe, volledig elektrische voertuigarchitectuur wordt de basis voor de intrede van smart in het premium B-segment. De eerste modellen zullen naar verwachting vanaf 2022 op de markt komen.

smart Automobile Co., Ltd. benoemt wereldwijd managementteam

De koers voor de nieuwe voertuiggeneratie is uitgezet en smart Automobile Co., Ltd. heeft nu het managementeam benoemd dat de wereldwijde CEO Xiangbei Tong zal ondersteunen:

  • Daniel Lescow is aangesteld als Vice President Sales, Marketing en After Sales. Hij heeft meerdere jaren ervaring bij smart en zes jaar in China gewerkt.
  • Jun Yang neemt met meer dan 25 jaar ervaring in de auto-industrie de technische ontwikkeling op zich als Vice President Research & Development. Hij heeft jarenlange ervaring met het leiden van volledige voertuigprogramma’s bij de dochtermerken van Geely Holding.
  • Ulf Nestler wordt Vice President Finance en Chief Financial Officer. De afgelopen acht jaar heeft hij bijgedragen aan de sterke groei van Mercedes-Benz in China.

smart Europe GmbH start met een internationaal team

Als 100% dochter zal smart Europe GmbH gevestigd zijn in Leinfelden-Echterdingen, Stuttgart. De nieuw opgerichte onderneming wordt verantwoordelijk voor alle verkoop-, marketing- en aftersalesactiviteiten van de volgende generatie intelligente auto’s, producten en services op de Europese markten.

  • Dirk Adelmann is door Xiangbei Tong benoemd tot CEO van smart Europe GmbH. Na verschillende Executive Sales & Marketing-functies te hebben vervuld in het wereldwijde Mercedes-Benz netwerk, heeft hij smart op retailniveau succesvol getransformeerd in een volledig elektrisch merk. In zijn nieuwe functie zal hij zich concentreren op het opzetten van een zeer efficiënt en klantgericht bedrijfsmodel door het volledige potentieel van de joint venture tussen Mercedes-Benz en Geely voor de Europese markten te benutten.
  • Martin Günther, een ervaren Finance and Controlling Executive binnen de Mercedes-Benz Aftersales-organisatie, is aangesteld als CFO van smart Europe GmbH.