Subsidie voor particulieren bij aanschaf volledig elektrische Opel

Dankzij de nieuwe, landelijke subsidieregeling voor particulieren is het nu extra voordelig om een volledig elektrische Opel te rijden. Zo komt de nieuwe Corsa-e in aanmerking voor  €4.000,- subsidie bij koop of een verlaging van het maandbedrag van € 83,33 in het geval van een Opel Private Lease-overeenkomst met een looptijd van 48 maanden. Ook bij aanschaf van een nieuwe, reeds geregistreerde Opel Ampera-e, die direct leverbaar is uit voorraad (inclusief €4.000,- extra korting), kunnen particulieren subsidie aanvragen. Het gaat in dit geval om een bedrag van €2.000,-. Klanten die na het afsluiten van de koopovereenkomst onverhoopt niet in aanmerking komen voor de subsidie, kunnen in dit geval bij Opel kosteloos van de koop afzien.

De subsidie is vanaf 1 juli 2020 aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dat betekent echter niet dat de aankoop tot 1 juli 2020 hoeft te worden uitgesteld. Ook als de koop- of leaseovereenkomst in de periode van 4 t/m 30 juni gesloten is, kan de subsidie worden aangevraagd.

De subsidie is bedoeld voor particuliere autokopers en dient binnen zestig dagen na de tenaamstelling te worden aangevraagd. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, met jaarlijkse subsidieplafonds. Het beschikbare budget voor nieuwe elektrische auto’s bedraagt € 10 miljoen in 2020. Voor gebruikte of nieuwe, reeds geregistreerde modellen is voor dit jaar € 7,2 miljoen subsidie gereserveerd.

De toekenning van de subsidie vindt plaats op basis van binnenkomst van de aanvragen. Dus wie het eerst komt, die het eerst maalt. De elektrische auto dient overigens wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo moet de actieradius minimaal 120 km (WLTP) bedragen en de cataloguswaarde tussen de € 12.000,- en € 45.000,- liggen. Zowel de Opel Corsa-e als de Opel Ampera-e voldoen ruimschoots aan die voorwaarden.

Kosteloos annuleren

Om de klant tegemoet te komen, kan de koop- of leaseovereenkomst bij de Opel-dealer kosteloos worden geannuleerd als de subsidie onverhoopt niet verstrekt wordt, bijvoorbeeld als het subsidieplafond in de tussentijd bereikt is.