TanQyou ontsluit Fastned laadnetwerk en komt met laadapp

Sinds september kunnen de klanten van TanQyou ook laden bij Fastned . Het van oorsprong onbemande tankstationketen schuift hiermee in hoog tempo op naar een volwaardig.mobiliteitsplatform.

“In het afgelopen halfjaar hebben we onze EV laden propositie steeds meer vorm gegeven. Zo ontsluiten we momenteel meer dan 200.000 laadpalen in heel Europa” zegt Hidde van der Maas. Men maakt hiervoor gebruik van de techniek van het MoveYou platform, een inmiddels zelfstandige spin off van het bedrijf welke mobiliteits API`s biedt aan onder andere brandstofmaatschappijen en in de automotive.

Bij TanQyou ziet men een steeds grotere vraag naar elektrisch laden. Om ook de EV klant dezelfde beleving te kunnen geven als onze fossiele klanten lanceert TanQyou een aparte EV laden app genaamd ‘’TanQyou Charge’’. Via deze app kan men niet alleen de locaties vinden waar men kan laden en de transacties inzien, maar ook op een snel groeiend aantal palen een laadsessie via de app uitvoeren. De klant heeft nu de keuze of hij een fysieke laad druppel of laadpas wenst te ontvangen, of dat men uitsluitend de app gebruikt. Wanneer men kiest voor alleen de laadapp kan men momenteel nog niet ieder paal starten, maar wel bij een snelgroeiend aantal. “We zien dat veel EV rijders het merendeel van de transacties thuis laden en slechts beperkt onderweg laden. Doordat wij locaties van partijen als Allego en nu ook Fastned volledig via onze app kunnen starten en stoppen laad je met hetzelfde gemak als dat  men via onze parkeerapp parkeert. Omdat we geen handeling meer hebben aan tags en of passen kunnen we dit voordeel teruggeven in een scherpere prijs.” aldus van der Maas.