Togg gaat samenwerken met Ava Labs

Togg, een Turks technologiemerk gericht op mobiliteit, en Ava Labs, de ontwikkelaar van Avalanche, hebben plannen aangekondigd voor de ontwikkeling en marktintroductie van veilige mobiliteitsdiensten op basis van smart contracts. Deze samenwerking, die tijdens CES 2022 in Las Vegas werd aangekondigd, is erop gericht om slimme autonome mobiliteit naar een hoger plan te brengen.

In het kader van zijn USECASE Mobility®-initiatief, dat ten doel heeft om de functionaliteit van mobiliteit en slimme apparaten uit te breiden, zodat zijn voertuigen meer dan een auto worden, heeft Togg ruim een jaar lang onderzoek verricht naar toepassingen van blockchain en gerelateerde technologieën.

Deze ontdekkingstocht leidde Togg naar de publieke blockchain Avalanche, een betrouwbaar en snel presterend platform dat diep is geworteld in technologische innovatie en uitgebreide R&D.

“Togg maakt zich op om veel wereldprimeurs te introduceren waarin de digitale economie een belangrijke rol speelt in de wereld van mobiliteit”, zegt Gürcan Karakaş, de CEO van Togg. “We ontwikkelen een blockchain-infrastructuur om 'digital native' ervaringen te brengen naar het bezit en gebruik van de producten en diensten van Togg. Met onze samenwerking met Ava Labs willen we de ervaring van gebruikers van Togg naar een hoger peil tillen. We kijken verder dan auto's om partners, Togg-gebruikers en andere gebruikers binnen het mobiliteitsecosysteem in staat te stellen om van dit platform te profiteren.”

Na de transformatie van de gebruikservaring die zich de afgelopen 15 jaar in de markt voor mobiele telefoons heeft voltrokken is de auto-industrie aan de beurt. Togg wil deze revolutie versterken en versnellen door met IoT-technologie en M2M-communicatie eindeloze nieuwe mogelijkheden te ontsluiten.

Het Togg Navigation-systeem zal een intermodaal karakter hebben. Dit houdt in dat een gebruiker de mogelijkheid heeft om zijn reis ononderbroken voort te zetten met een ander vervoersmiddel.  Als een gebruiker bijvoorbeeld zijn smart elektrische voertuig op een vooraf geboekt laadstation parkeert en een gereserveerde elektrische scooter neemt om de laatste kilometer naar een café af te leggen om een kennis te ontmoeten, kunnen zij vervolgens gezamenlijk hun reis voortzetten via een ride-hailing service. Met het ecosysteem van Togg zijn snelle en veilige betalingen voor al deze services mogelijk op basis van blockchain-technologie en smart contracts.

Daarnaast wordt informatie over het voertuigonderhoud en vervanging van onderdelen van Togg bijgehouden in een rapport dat in de blockchain wordt opgeslagen. Daarmee ontstaat een betrouwbare markt voor tweedehands auto's.