Uitbreiding voor AddSecure met de overname van Navkonzept GmbH

AddSecure neemt Navkonzept, een  Duitse aftermarket telematicaleverancier van fleet managementoplossingen over. Met deze overname vergroot AddSecure zijn marktaandeel in transport managementoplossingen in Europa en bouwt hiermee verder aan zijn toonaangevende positie in deze sector.

Door de overname versterkt AddSecure Smart Transport zijn positie op de Duitse transport- en logistiekmarkt. Ook voegt AddSecure een ervaren team professionele medewerkers en een bekend en marktconform prodcuten aanbod toe aan zijn Smart Transport-producten en diensten portfolio.

De gezamenlijke missie van de twee bedrijven is om logistieke ondernemingen in Duitsland slimme voertuigoplossingen en een on-line webbased platform te leveren en zo de nummer één FMS- en TMS-aftermarketleverancier in Duitsland te worden.

Als gevolg van de overname zal de omzet van Addsecures Smart Transport-divisie stijgen tot € 60 miljoen en de totale omzet van de hele organisatie naar € 150 miljoen. De overname voegt ook 20.000 aangesloten voertuigen toe aan de bestaande 200.000 unit die inmiddels met AddSecure ‘s Smart Transport oplossingen zijn uitgerust, waardoor het totaal aantal aangesloten units op 220.000 komt.

Navkonzept zal deel gaan uitmaken van AddSecure en zal het komende jaar geïntegreerd worden in AddSecure Smart Transport. De Managing Directors van Navkonzept, Jochen Linden en Hans-Jörg Nolden, treden toe tot het Management Team van Smart Transport.

Anna Stoldt, VP M&A en Strategie van AddSecure Smart Transport, geflankeerd door Managing Directors van Navkonzept Jochen Linden en Hans-Jörg Nolden Navkonzept.