Vijf Toyota’s Mirai voor Gasunie

Gasunie heeft vijf exemplaren van de nieuwe Toyota Mirai in ontvangst genomen. De waterstof-elektrische Toyota Mirai is de nieuwe leaseauto van evenzoveel medewerkers onder wie directielid Ulco Vermeulen. De vijf Toyota’s Mirai zijn onlangs afgeleverd op het hoofdkantoor van Gasunie in Groningen.

De lease van de vijf Toyota’s Mirai past binnen de policy van Gasunie dat alle nieuwe leaseauto’s van medewerkers uitsluitend volledig elektrisch aangedreven mogen zijn. De innovatieve brandstofcel van de Toyota Mirai zet de getankte waterstof in de brandstofcel met behulp van zuurstof om in elektriciteit. Vervolgens wordt hiermee de elektromotor van de auto aangedreven. De Toyota Mirai rijdt dus 100% elektrisch en kent daarbij uitsluitend waterdamp als uitstoot.

Met een actieradius tot 650 kilometer (WLTP) kan Gasunie de waterstof-elektrische Toyota gebruiken voor dienstreizen door heel Nederland. Bij de overhandiging was onder meer Ulco Vermeulen van Gasunie aanwezig evenals Managing Director Jan Christiaan Koenders van Toyota Nederland. LeasePlan Nederland – de betrokken leasepartij – werd vertegenwoordigd door Managing Director Sander Pleij.