Vinfast onthult zijn elektrische SUV's

Op de Los Angeles Auto Show 2021 lanceerde VinFast officieel zijn wereldwijde merk voor elektrische voertuigen en onthulde tegelijkertijd twee elektrische SUV-modellen, de VF e35 en de VF e36, met verschillende geavanceerde technologieën. Dit feit vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in het wereldwijde uitbreidingsplan om ‘de beweging van de wereldwijde revolutie van slimme elektrische voertuigen (EV) te stimuleren’ en de ‘Toekomst van mobiliteit’ voor een groene planeet en duurzame ontwikkeling te realiseren.

Door als wereldwijd EV-merk te debuteren op de Los Angeles Auto Show (LA Auto Show) 2021, heeft VinFast Zuidoost-Azië als een baken neergezet op de wereldwijde automotive-kaart.

VinFast levert een uitgebreid en modern ecosysteem voor elektrische voertuigen, gebouwd op een platform van slimme diensten en gepersonaliseerde ervaringen voor klanten. Door de boodschap ‘Toekomst van mobiliteit’ te verspreiden, hoopt VinFast leden van de internationale gemeenschap te inspireren om samen te werken aan het creëren van een groene, schone en duurzame omgeving voor toekomstige generaties.

Michael Lohscheller, CEO van VinFast Global, verwoordt het als volgt: "We streven ernaar om onze klanten te inspireren, deel te nemen aan de elektrische voertuigrevolutie en zo de oplossingen voor de klimaatcrisis te versnellen. VinFast gelooft, dat de 'Toekomst van Mobiliteit' er een zal zijn van slimme elektrische auto's, sterk gepersonaliseerd en met technologieën die het leven en onze omgeving ten goede komen. Deze voertuigen zullen daarbij voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, alsook superieure en comfortabele rijervaringen bieden."

VinFast debuteerde met de VF e35 en de VF e36, twee elektrische SUV-modellen in respectievelijk het D- & E-segment. De VF e35 maakte indruk door de subtiele balans tussen delicate maar tegelijkertijd ook scherpe lijnen, die het ontwerp een gevoel van kracht, snelheid en voorwaartse beweging geven. Deze prachtige harmonie creëert een beeld, dat bekend staat als 'dynamische balans'.

Tegelijk trok de VF e36 de aandacht met zijn sterke en dynamische uiterlijk. Ontwerpdetails op de VF e36 zorgen voor een uitstekende aerodynamica en een groter bereik voor het elektrische voertuig. Kenmerkend hierbij zijn de 'luchtgordijnen’ op het dak en de voorzijde, die de lucht om de gebieden met hoge weerstand heen leiden. Daarnaast liggen de deurgrepen, het glas en de bekleding allemaal volledig gelijk met de carrosserie. Ook de aflopende daklijn en de taps toelopende zijruiten dragen sterk bij aan de aerodynamica.

In deze twee EV's worden verschillende functionaliteiten van ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) geïntegreerd, zoals Lane Assist, Collision Warning, Driver Monitoring, Fully Automated Parking, Summon Vehicle en meer. Verder zijn de VF e35 en de VF e36 uitgerust met Smart Infotainment, inclusief bedieningsfuncties zoals spraakassistent, virtuele assistent en e-commerce-diensten.

De VF e35 en de VF e36 zijn het resultaat van VinFast's jarenlange strategische investeringen in het eigen R&D-systeem en de wereldwijde samenwerking met technologiebedrijven, innovatieve start-ups en prestigieuze partners van het bedrijf in de automotive-industrie.