Vredestein breidt allseason-serie uit met 25 nieuwe maten

Apollo Tyres breidt zijn assortiment Vredestein allseason-banden dit najaar flink uit als reactie op de snelgroeiende vraag. Het bedrijf introduceert banden in 25 nieuwe maten voor wieldiameters van 15 tot 22 inch, waardoor de drie bekroonde Vredestein allseason-productseries worden uitgebreid voor compacte auto's, familieauto's en SUV's (Quatrac), auto's met hoge vermogens, SUV's (Quatrac Pro) en voor bedrijfsvoertuigen (Comtrac 2 all-season+).

Samen met de introductie van nieuwe producten, heeft Apollo Tyres nieuw nationaal onderzoek gedaan naar de toenemende populariteit van banden voor alle seizoenen. Het bleek dat 70% van de autobezitters in Nederland zei dat ze de volgende keer dat ze nieuwe banden kopen, producten overwegen die speciaal zijn ontworpen om het hele jaar door onder alle omstandigheden (inclusief bij droog weer, nat weer en bij sneeuw) goed te presteren.

Dit resultaat vindt weerklank in de stijging van de verkoop van allseason-banden. Vóór de uitbraak van Covid-19 is het segment van allseason-banden in Europa met ongeveer 23% per jaar gegroeid.

Nieuwe maten van Vredestein allseason-banden voor het najaar van 2021
De Quatrac is verkrijgbaar in 15 en 16 inch en is gewijd aan de populaire markt in het middensegment. De band biedt een zorgvuldig geoptimaliseerde balans van prestaties onder droge en natte omstandigheden en bij sneeuw. Naast deze kenmerken vermindert de band ook de ecologische voetafdruk van de gebruiker, door een lagere rolweerstand en een langere levensduur. Nieuw voor 2021 zijn Quatrac-banden in acht extra maten voor velgen van 15 inch.

De Quatrac Pro is een zeer hoogwaardige band, speciaal ontwikkeld voor auto's met hogere vermogens en SUV's. De band staat bekend om zijn ongeëvenaarde grip op natte wegen en zijn rijgedrag in de sneeuw. De band is al verkrijgbaar in verschillende maten voor wielen met een diameter van 17 tot 21 inch, en dit najaar volgt de introductie van 11 extra maten van de Quatrac Pro, waaronder – voor het eerst – voor wielen met een diameter van 22 inch.

De Comtrac 2 all-season+, ontwikkeld voor lichte bedrijfswagens , garandeert een uitstekende veiligheid en comfort tijdens het rijden met zware belading, onder alle weersomstandigheden. Een speciaal ontwikkeld compound zorgt ervoor dat de band over lange afstanden optimaal kan blijven presteren, ook onder natte omstandigheden en in sneeuw. Dit maakt de band perfect geschikt voor commercieel gebruik. Vandaag al biedt Apollo de Comtrac 2 all-season+ aan voor velgen van 15 tot 17 inch; in het najaar van 2021 worden hieraan maar liefst zes nieuwe maten toegevoegd.

Erfgoed van leiderschap en innovatie voor alle seizoenen
Sinds de introductie van dit marktsegment in de vroege jaren negentig, zijn Vredestein-banden de toonaangevende allseason-banden. Hun ontwikkeling is gestoeld op de diepgravende kennis die het bedrijf bezit over winter- en zomerbanden, waardoor deze banden topprestaties leveren, ongeacht de omstandigheden.

Aan het begin van deze maand heeft Auto Zeitung, een toonaangevend Duits autotijdschrift, de Vredestein Quatrac uitgeroepen tot één van de twee winnaars van de titel: 'Beste allseason-band' van 2021. De band, die ook de 'Price-Performance Recommendation' won, had acht sterke concurrenten in het populaire allseason-segment. In de testbeoordeling verklaarde Auto Zeitung dat de Quatrac "een klasse op zich is" op nat asfalt bij diverse temperaturen. Ook benadrukte het tijdschrift de hoge mate van grip van de band, zelfs bij rijden op de limiet. Hier werd aan toegevoegd dat "de rolweerstand laag is", en daarnaast is de band "veilig op sneeuw en scherp geprijsd".

Vorig jaar werd de Quatrac door Auto Bild Allrad in Duitsland in zijn prestigieuze jaarlijkse bandentest uitgeroepen tot een van de twee winnaars. De band kreeg de hoogste of op een na hoogste beoordeling in elk van de veertien testcategorieën. In 2020 werd hij ook tweede in een grote test van Auto Bild, waarbij 32 allseason-banden werden getest. In 2019 werd het merk Vredestein door Auto Bild uitgeroepen tot 'All-Season Manufacturer of the Year' vanwege zijn "uitzonderlijke allseason-band met indrukwekkende kwaliteiten op ijs en sneeuw", evenals de "dynamische rijeigenschappen" onder natte en droge omstandigheden.

“Allseason-banden worden steeds populairder als gevolg van steeds onvoorspelbaarder weer en de groeiende vraag naar een voordelige oplossing voor het hele jaar,” aldus Yves Pouliken, Sales & Marketing Director, bij Apollo Tyres Europe. “Autobezitters willen niet meerdere keren per jaar van band wisselen en zijn daarom op zoek naar een veelzijdig product dat een niveau van veiligheid en grip behoudt over een breed bereik van weersomstandigheden, waaronder stortregens en ijzel. Met deze nieuwe maatopties van de Vredestein allseason-banden kunnen wij beter aan deze vraag voldoen, waardoor wij in de voorhoede blijven van dit zeer concurrerende segment.”