Vredestein komt met EV-band

Apollo Tyres heeft bevestigd dat het later in 2022 een gloednieuwe hoogwaardige allseason-band van Vredestein zal introduceren, speciaal voor elektrische voertuigen (EV's). Apollo Tyres werkt nauw samen met toonaangevende autofabrikanten en heeft een groot nieuw onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de behoeften van een breed scala aan plug-invoertuigen. Het bedrijf evalueert momenteel de nieuwe Vredestein-band via computersimulatie en in speciale testfaciliteiten voor warm en koud weer over de hele wereld.

Het nieuws volgt na de voltooiing van de vierde officiële 1000 Miglia Green-tour, gesponsord door Apollo Tyres, die de iconische vierdaagse 1000 Miglia klassieke autorally in Italië volgt en een verscheidenheid aan elektrische voertuigen laat zien.

Het premium bandenmerk van Vredestein loopt al sinds de introductie begin jaren 90 voorop in de allseason-markt, en Apollo Tyres blijft de kennis van winter- en zomerbanden benutten om bekroonde vierseizoensproducten te produceren die onder alle omstandigheden topprestaties leveren. Deze allseason-expertise wordt nu aangewend om het EV-bandensegment op nieuwe innovatieniveaus te brengen.