Waterstof raceteam verhuist IT-infrastructuur naar Greenhouse Datacenters

Forze Hydrogen Racing, het waterstof raceteam bestaande uit studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft), heeft zijn volledige IT-infrastructuur verhuisd naar een colocatie omgeving in het flagship datacenter van Greenhouse Datacenters in Naaldwijk. Voorheen had het waterstofraceteam zijn IT-infrastructuur op de universiteitscampus staan. Greenhouse biedt aan Forze colocatie services met een zeer energiezuinige PUE-waarde van 1,15. Het past bij Forze’s streven om de wereld te verbeteren via duurzaamheid en betere energiebronnen.
 

Het hightech waterstof raceteam bestaande uit studenten van de Technische Universiteit Delft, Forze Hydrogen Racing, is een van de slechts twee waterstof raceteams wereldwijd. Het team neemt deel aan ‘traditionele’ benzine aangedreven races in de Dutch Supercar Challenge.
 
Het Forze-team bestaat elk jaar uit ruim zestig studenten van de TU Delft in wisselende samenstelling, waarvan 25 studenten een tussenjaar nemen om zich volledig te concentreren op het waterstof racen. Het team werkt al sinds 2007 aan de ontwikkeling van waterstof aangedreven raceauto’s. Hun doel is om een bijdrage te leveren aan een verschuiving naar schoon vervoer. Waterstof heeft namelijk zuiver water als enige uitstoot.
 
Greenhouse biedt het Forze-team colocatie rack ruimte in het Greenhouse DC2 datacenter in Naaldwijk. Greenhouse DC2 kent een energie-efficiënte Power Usage Effectiveness waarde van 1,15. Daarnaast biedt het datacenter uitgebreide internationale en regionale connectiviteitsopties via carriers, internet exchanges en cloud onramps. Ook biedt het datacenter onder andere zero-latency links met Amsterdam en 24/7 engineering support on-site.