WeGo breidt dienstverlening uit met fietsdeeloplossing

WeGo Carsharing breidt zijn dienstverlening uit met een fietsdeeloplossing. De techniekleverancier maakt al sinds de oprichting in 2011 motorvoertuigen deelbaar en gaat dat nu ook doen met fietsen.

Met de techniek van WeGo kunnen nu, naast auto’s en scooters, ook fietsen eenvoudig en efficiënt gebruikt worden door meerdere personen vanuit één app. Personen die aan een fiets zijn gekoppeld kunnen in de app zien of de fiets beschikbaar is en als dat het geval is, deze direct reserveren. Het slot wordt eenvoudig geopend en gesloten via de app.

De beheerder heeft beschikking over een online beheeromgeving en kan hierin ook gegevens over het gebruik inzien. Het systeem maakt gebruik van een slim fietsslot, die op iedere fiets gemonteerd kan worden. Hierdoor is de oplossing toepasbaar op ieder merk en type fiets en ook op fietsen die al aanwezig zijn.

Logische uitbreiding
Florentijn Aalberts, Directeur Business Development: “Het faciliteren van fietsdelen is een logische uitbreiding van onze dienstverlening, naast auto- en scooterdelen. We merken dat er steeds meer behoefte is vanuit bedrijven om hun werknemers een breed mobiliteitsaanbod te bieden. Het vervoersmiddel vinden we minder belangrijk, zolang we maar zo efficiënt en comfortabel mogelijk van A naar B kunnen komen. Naast deelauto’s passen deelfietsen dan ook uitstekend binnen het nieuwe mobiliteitsbeleid. Fietsen zijn bovendien ideaal voor locaties die met de auto minder goed bereikbaar zijn, bijvoorbeeld in een drukke stad.”