Zero Emission - Ecomobiel 11, 12 en 13 oktober 2022

De transitie naar zero emission stadslogistiek ligt behoorlijk op schema. Steeds meer steden kondigen zero-emission-zones in en steeds meer bedrijven testen andere manieren van werken om hun steentje bij te dragen.

Zo vervangt Dura Vermeer razendsnel de diesel-aangedreven aggregaten waarmee ze hun bouwketen van stroom voorzien voor elektrische bedrijfswagens. Ze slaan er twee vliegen in een klap mee: hun medewerkers rijden schoon van huis naar bouwplaats en het koffiezetapparaat pruttelt op stroom uit de auto.
 
Tegelijkertijd geven transportbedrijven aan nog niet zo ver te zijn, zo liet ABN AMRO onderzoeken. Die vrezen de verschillen tussen de gemeenten waarin ze werken en wachten liever nog even met het doen van grote investeringen. Dat vraagt om duidelijkheid vanuit de overheid, een betere laadinfrastructuur en meer subsidies.
 
Dit en nog veel meer op het gebied van duurzame vernieuwing in mobiliteit komt in oktober samen in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens Zero Emission | Ecomobiel, vakbeurs  voor mobiliteit - barstend van innovatie, kennisdeling en business.

Kennisprogramma highlights
In deze nieuwsbrief ook speciale aandacht voor 2 pareltjes uit het kennisprogramma van die vakbeurs: de workshop 'Zero emissie bouw: er kan meer dan je denkt' door HNCP, op woensdag 12 oktober, de sessie 'Servicelogistiek' op donderdag 13 oktober.

Bezoekersregistratie is open
De bezoekersregistratie van Zero Emission | Ecomobiel is open! Professioneel betrokkenen regelen hun gratis ticket hier.